Wie betaalt de fysiotherapeut? – Fysiotherapie Molenweg – Amstelveen
Header afbeelding

Wie zijn wij?

Fysiotherapie en Podologie Amstelveen.

Welkom op de website van Fysiotherapie en Podologie Amstelveen, gevestigd in Medisch Centrum Molenweg. Wij zijn een keurmerk praktijk en hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Wie betaalt de fysiotherapeut?

Voor fysiotherapie gelden in ons land maximum tarieven die wettelijk zijn vastgesteld. De behandeling wordt geheel of gedeeltelijk vergoed door uw ziektekostenverzekeraar. Dit kunt u nagaan in uw polis, of u kunt ernaar informeren bij uw zorgverzekeraar.

Fysiotherapie wordt tegenwoordig alleen vergoed als u een aanvullende verzekering heeft afgesloten. In uw polis kunt u terugvinden op hoeveel behandelingen u per kalenderjaar maximaal recht heeft. Wanneer er geen recht meer bestaat op vergoeding vanuit de aanvullende verzekering komen de behandeling voor eigen rekening.
Voor meer informatie over vergoedingen voor fysiotherapie klik hier

Zorgverzekeraars

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Bij vrijwel alle zorgverzekeraars kunnen wij rechtstreeks declareren. Bij een klein aantal kan dit niet en ontvangt u zelf de nota. U voldoet in dat geval de nota aan ons en dient hem vervolgens in bij uw zorgverzekeraar die het bedrag aan u restitueert (indien u verzekeringspakket toereikend is).

Directe toegankelijkheid

Sinds 2006 is fysiotherapie direct toegankelijk (DTF). Dit betekent dat u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig heeft om bij  ons behandeld te worden. Bij DTF wordt er een screening uitgevoerd om na te gaan of er een indicatie is voor fysiotherapie.
Heeft u een chronische aandoening of wilt u aan huis behandelt worden? Dan heeft u wel  een verwijsbrief nodig.