Valpreventie – Fysiotherapie Molenweg – Amstelveen
Header afbeelding

Wie zijn wij?

Fysiotherapie en Podologie Amstelveen.

Welkom op de website van Fysiotherapie en Podologie Amstelveen, gevestigd in Medisch Centrum Molenweg. Wij zijn een keurmerk praktijk en hebben contracten met alle zorgverzekeraars.

Valpreventie

Onze praktijk is onderdeel van de SAF (Vereniging Samenwerkende Amstelveense Fysiotherapeuten). Gezamenlijk hebben wij een project “Valpreventie” ontwikkeld.  Dit houdt in dat wij nauw samen werken met de huisartsen, apotheek en thuiszorg. Samen zien we veel ouderen en detecteren snel wanneer iemand valgevaarlijk is/wordt.

Om val-gevaarlijkheid nog sneller in kaart te brengen maken wij ook gebruik van een screening. Deze wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut. Aan de hand van de uitkomst krijgt u een passend advies/training. Deze screening is bedoelt voor mensen boven de 65 jaar.

Het programma is gericht om u weer veilig door het dagelijks leven te laten bewegen. Eerst vind er een screening plaats om te kijken of wij u kunnen helpen en welke zorg wij u het beste kunnen bieden.

Voelt u zich wel eens onzeker tijdens het lopen, bent u bang te vallen, bent u wel eens gevallen of zou u uit voorzorg willen weten wat wij voor u kunnen beteken neemt u dan contact op met een van onze fysiotherapeuten. Wij helpen u graag een veilig gevoel terug te geven.

Kosten

Deze test valt onder een fysiotherapeutisch onderzoek. Als de patiënt aanvullend verzekerd is, wordt dit automatisch vergoed. Mocht dit niet het geval zijn, dan zijn de kosten voor de patiënt zelf en bedraagt dit € 38,50 (mits dit met een verwijzing tot stand is gekomen).