Oefentherapie Cesar

Zitten, lopen, bukken en tillen. We zijn de hele dag onbewust in beweging. Iedereen beweegt op een andere manier en heeft zo zijn eigen houding. Sommige gewoontes zijn niet goed voor ons lichaam en kunnen klachten veroorzaken aan bijvoorbeeld de nek, rug of schouders. Maar ook door bepaalde afwijkingen of ziekten (bijv. astma of reuma) kunnen problemen veroorzaken aan het bewegingsapparaat. Mijn doel als oefentherapeut is om de klachten te laten verdwijnen, te verminderen of te voorkomen op lange termijn.

Als oefentherapeut geef ik u oefeningen die u in het dagelijks leven kunt toepassen. Ik leer u op een andere manier te bewegen en kijk hierbij niet alleen naar uw klacht, maar betrek ook de omgeving en de activiteiten in het dagelijks leven daarbij. Doordat u bewust wordt gemaakt van uw eigen houding- en bewegingsgedrag, wordt u zelfredzaam en zullen de klachten op lange termijn wegblijven.

Daarnaast doe ik een master sportfysiotherapie, waar ik leer om volgends de laatste literatuur de beste behandeling te geven. Ook kunt u bij mij terecht voor ontspanningstherapie, spanningshoofdpijn en hyperventilatie.

Wanneer naar de oefentherapeut

–          Klachten veroorzaakt door houding- en bewegingsapparaat
–          Verbetering van houding en beweging ter voorkoming van werk gerelateerde klachten
–          (Jongeren in de groei met een) inactieve houding
–          Ouderen met balansproblematiek
–          Ademproblematiek
–          Nek- schouderklachten
–          Spanningshoofdpijn
–          Ontspanningstherapie
–          Reumatische aandoeningen (artrose, ziekte van Bechterew)
–          Neurologische klachten (hernia, stenose, uitstraling in armen of benen)
–          Orthopedische aandoeningen (scoliose, ziekte van scheuerman)